Είκοσι Μία

Το παιχνίδι Είκοσι Μία είναι παρόμοιο με το παιχνίδι Μπλακτζακ. Είναι απλό στη χρήση, αλλά παίζεται με 2 ή περίσσότερους παίχτες. Εαν είστε μόνη σας, ένα robot παίκτης θα προστεθεί στο παιχνίδι. Ο μεγιστός αριθμός των παιχτών είναι 6, και χρησιμοποιούνται 2 τράπουλες.

Πώς Ξεκινάμε ένα Παιχνίδι Είκοσι Μία

Όπως πάντα, το πρώτο βήμα είναι να καθήσουμε σε ένα τραπέζι. Πατήστε στο κουμπί “Επίλεξε Τραπέζι” για να μεταβείτε στην οθόνη με τα τραπέζια. Συνδέεστε σε ένα τραπέζι πατώντας στο κουμπί “Είσοδος”.

Είκοσι Μία: Επιλογή τραπεζιού
Είκοσι Μία: Επιλογή τραπεζιού

Όπως φαίνεται στην εικόνα, μόνο ένα τραπέζι είναι διαθέσιμο, και είναι άδειο. Κάτω από τις διαθέσιμες θέσεις βλέπουμε το ελάχιστο και μέγιστο στοίχημα που μπορούμε να θέσουμε στο παιχνίδι. Σε αυτήν την περίπτωση, το ελάχιστο στοίχημα είναι 20 νομίσματα, και το μέγιστο 200 νομίσματα.

Όταν συνδέεστε σε ένα τραπέζι αν είστε ο μοναδικός παίκτης θα αρχίσετε αμέσως το παιχνίδι. Όμως, θα παίξετε εναντίων του robot παίκτη.

Είκοσι Μία: Ένας παίκτης
Είκοσι Μία: Ένας παίκτης

Όταν παίζετε με αντίπαλο το robot παίκτη, δεν μπορείτε να ελέγξετε το στοίχημα. Αν, όμως, ένα παίκτης συνδεθεί στο τραπέζι σας, τότε το παιχνίδι θα σταματήσει, και θα ξεκινήσει ένα νέο παιχνίδι. Ο παίκτης που κάνει την
“Μάνα” θα δει το παρακάτω μήνυμα.

Είκοσι Μία: Ένα παίκτης συνδέετε στο τραπέζι
Είκοσι Μία: Ένα παίκτης συνδέετε στο τραπέζι

Επειδή οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να σηκωθούν από ένα τραπέζι, και να εγκαταλείψουν ένα παιχνίδι, αν όλοι οι παίκτες εκτός από ένα, εγκαταλείψουν το παιχνίδι, το παιχνίδι θα σταματήσει, και θα ξεκινήσει ένα νέο με αντίπαλο τον robot παίκτη. Επίσης, αν ο παίκτης που κάνει τη Μάμα εγκαταλείψει το παιχνίδι, το παιχνίδι θα σταματήσει, και θα ξεκινήσει ένα νέο.

Πώς οι Παίκτες Τοποθετούνται στο Τραπέζι

Στο πάνω μέρος του τραπεζιού κάθετε ο Dealer. Εσείς, εφόσων παίζετε, θα καθήσετε στο κάτω μέρος του τραπεζιού. Οι υπόλοιποι παίκτες θα καθήσουν στις 4 γωνίες του τραπεζιού.

Εάν δεν παίζετε σε ένα γύρο, τότε στο κάτω μέρος του τραπεζιού θα καθήσει κάποιος άλλος παίκτης. Έαν στον επόμενο γύρο παίζετε, οι θέσεις των παικτών θα αλλάξει ώστε εσείς να βρίσκεστε στο κάτω μέρος του τραπεζιού.

Πώς να Παίξετε ένα Παιχνίδι Είκοσι Μία

Παρόλο που το παιχνίδι Είκοσι Μία είναι παρόμοιο με το παιχνίδι Μπλάκτζακ, έχουν μερικές σημαντικές διαφορές:

  • Ένας από τους παίκτες κάνει την Μάνα, οι άλλοι παίκτες παίζετε εναντιών αυτού/της παίκτη/ριας
  • Δεν χρεισιμοποιούντε όλα τα χαρτιά της τράπουλας. Συγκεκριμένα, απουσιάζουν τα χαρτιά 5, 6 και οι φιγούρες

Στο παιχνίδι Είκοσι Μία, ένας παίκτης επιλέγετε με τυχαίο τρόπο να κάνει την Μάνα. Αυτός/η ο παίκτης/ρια θα σταματήσει να κάνει την Μάνα όταν συμβεί ένα από τα παρακάτω:

  • Χάσει περισσότερα από 800 νομίσματα
  • Κερδίσει περισσότερα από 2400 νομίσματα

Συνεπως, αν ένας παίκτης έχει 1000 νομίσματα όταν ξεκινήσει να την Μάνα, τότε θα σταματήσει να την κάνει όταν έχει 200 νομίσματα ή 3400 νομίσματα. Στον τελευταίο γύρο, όλοι οι παίκτες θα δουν ένα μήνυμα που να τους ενημερώνει ότι είναι ο τελευταίος γύρος. Μετά από αυτόν τον γύρο, το σύστημα θα επιλέξει ένα άλλο παίκτη/ρια για να κάνει την Μάνα, και το παιχνίδι θα αρχίσει ξανά.

Ο robot παίκτης κάνει πάντοτε τη Μάνα. Δεν έχει σημασία πόσα παιχνίδια θα παίξετε, ο robot παίκτης δε θα σταματήσει ποτέ να κάνει την Μάνα

Όπως με το παιχνίδι Μπλακτζακ, το παιχνίδι Είκοσι Μϊα έχει γύρους. Στην αρχή κάθε γύρου ο/η κάθε παίκτης/ρια παίρνει ένα χαρτί. Μετά όλοι παίκτες (εκτός της Μάνας) ορίζουν το στοίχημά τους. Όταν όλοι οι παίκτες έχουν ορίσει το στοίχημά τους, ο κάθε παίκτης κάνει την κίνησή του/της.

Είκοσι Μία: Παίζοντας το παιχνίδι

Ένας παίκτης μπορεί να χτυπήσει, και να ζητήσε ένα νέρο χαρτί ή να πάει πάσο, και να τερματίσει την κίνησή του/της. Όταν όλοι οι παίκτες έχουν κάνει την κίνησή τους είναι η σειρά της Μάνας να κάνει την κίνησή της. Τα χαρτιά της Μάνας εμφανίζονται ώστε όλοι οι παίκτες να μπορούν να τα δουν. Όταν κάνει και η Μάνα την κίνησή της, το σύστημα υπολογίζει ποιός νίκησε / έχασε σε αυτό τον γύρο.

Ποιός είναι ο Νικητής;

Κάθε παίκτης παίζει με αντίπαλο τον Dealer. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα όλοι οι παίκτες να κερδίσουν ή όλοι οι παίκτες να χάσουν. Το σύστημα αθροίζει τις τιμές των χαρτιών που έχουν οι παίκτες. Αυτός που έχει τη μεγαλύτερη τιμή είναι και ο νικητής, αλλά:

  • Ο Άσσος μετράει για 11
  • Εάν ένας παίκτης έχει μόνο δύο χαρτιά και αυτά είναι άσσοι τότε αυτό λέγεται Blackjack, και αυτός ο παίκτης είναι νικητής
  • Το άθροισμα των τιμών των χαρτιών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 21
  • Έαν ένας παίκτης νικάει την Μάνα όταν έχει μεγαλύτερο άθροισμα χαρτιών

Το σύστημα παρακολουθεί πόσα νομίσματα κερδίζει / χάνει η Μάνα σε κάθε γύρο. Εάν έχει η στιγμή του τελευταίου γύρου, θα δείτε το αντίστοιχο μήνυμα.

Όταν τελειώσει ένα γύρος, τα χαρτιά ανακατεύονται για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος. Αν υπάρχουν κενές θέσεις στο τραπέζι, και παίκτες που περιμένουν να καθήσουν, θα καθήσουν με σειρά προτεραιότητας.