Μπλάκτζακ

Το παιχνίδι Μπλάκτζακ (Blackjack) είναι ίσως το πιο γνωστό παιχνίδι με χαρτιά στον κόσμο. Είναι εύκολο στο παίξιμο και μπορείτε να παίξετε μόνοι σας. Στα καζίνο χρησιμοποιούνται συνήθως 6 τράπουλες. Εδώ, έχουμε μόνο 2, και μέχρι 5 παίκτες μπορούν να καθήσουν σε ένα τραπέζι.

Πώς Ξεκινάμε ένα Παιχνίδι Μπλάκτζακ

Όπως πάντα, το πρώτο βήμα είναι να καθήσουμε σε ένα τραπέζι. Πατήστε στο κουμπί “Επίλεξε Τραπέζι” για να μεταβείτε στην οθόνη με τα τραπέζια. Συνδέεστε σε ένα τραπέζι πατώντας στο κουμπί “Είσοδος”.

Blackjack: Οθόνη με τα τραπέζια
Blackjack: Οθόνη με τα τραπέζια

Στην παραπάνω φωτογραφία 2 τραπέζια είναι διαθέσιμα. Όπως αναφέραμε παραπάνω, σε κάθέ τραπέζι μπορούν να καθήσουν 5 παίκτες. Στο τραπέζι στα αριστερά ήδη κάθετε ένας παίκτης. Κάτω από τις διαθέσιμες θέσεις βλέπουμε το ελάχιστο και μέγιστο στοίχημα που μπορούμε να θέσουμε στο παιχνίδι. Σε αυτήν την περίπτωση, το ελάχιστο στοίχημα είναι 50 νομίσματα, και το μέγιστο 500 νομίσματα.

Όταν συνδέεστε σε ένα τραπέζι αν είστε ο μοναδικός παίκτης θα αρχίσετε αμέσως να παίζετε το παιχνίδι. Αν όμως υπάρχουν και άλλοι παίκτες τότε θα δείτε το ακόλουθο μήνυμα

Blackjack: Μήνυμα όταν συνδεόμαστε σε ένα τραπέζι όπου υπαρχει παιχνίδι σε εξέλιξη
Blackjack: Μήνυμα όταν συνδεόμαστε σε ένα τραπέζι όπου υπαρχει παιχνίδι σε εξέλιξη

Αυτό το μήνυμα δηλώνει ότι δεν μπορείτε να παίξετε σε αυτό τον γύρο, και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να τελειώσει. Παρόλα αυτά, μπορείτε να δείτε τα χαρτιά και τα ποσά που έχουν στοιχηματίσει οι υπόλοιποι παίκτες, σε αυτό το γύρο.

Blackjack: Παρατηρώντας άλλους παίκτες να παίζουν
Blackjack: Παρατηρώντας άλλους παίκτες να παίζουν

Πώς οι Παίκτες Τοποθετούνται στο Τραπέζι

Στο πάνω μέρος του τραπεζιού κάθετε ο Dealer. Εσείς, εφόσων παίζετε, θα καθήσετε στο κάτω μέρος του τραπεζιού. Οι υπόλοιποι παίκτες θα καθήσουν στις 4 γωνίες του τραπεζιού.

Εάν δεν παίζετε σε ένα γύρο, τότε στο κάτω μέρος του τραπεζιού θα καθήσει κάποιος άλλος παίκτης. Έαν στον επόμενο γύρο παίζετε, οι θέσεις των παικτών θα αλλάξει ώστε εσείς να βρίσκεστε στο κάτω μέρος του τραπεζιού.

Πώς να Παίξετε ένα Παιχνίδι Μπλάκτζακ

Στην αρχή κάθε γύρου θα πρέπει να ορίσετε το στοίχημά σας. Κάθε παίκτης έχει ένα συγκεκριμένο χρόνο για να ορίσει το στοίχημά του. Αν αυτός ο χρόνο παρέλθει, το σύστημα εκτιμά ότι θέλετε να στοιχηματίσετε το ελάχιστο ποσό.

Blackjack: Θέτωντας το στοίχημα
Blackjack: Θέτωντας το στοίχημα

Ορίζετε το στοίχημά σας πατώντας στο κουμπί “SET”. Αν πατήσετε στα κουμπιά “MIN” ή “MAX” το στοίχημά σας θα τεθεί στο ελάχιστο και μέγιστο ποσό αντίστοιχα. Με τα κουμπιά “-100” και “+100” μειώνετε ή αυξάνετε το στοίχημά σας κατά 100 νομίσματα. Όμως, δεν το έχετε θέσει. Θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί “SET” για να το ορίσετε.

Όταν όλοι οι παίκτες ορίσουν το στοίχημά τους, ο Dealer μοιράζει 2 χαρτιά σε κάθε παίκτη. Αυτά τα χαρτιά είναι φανερά, ώστε να μπορείτε να τα δείτε. Ο Dealer παίρνει και αυτός δύο χαρτιά, όμως, μόνο ένα είναι φανερό.

Blackjack: Παίζοντας το παιχνίδι
Blackjack: Παίζοντας το παιχνίδι

Δίπλα τα χαρτιά ενός παίκτη βλέπετε το αποτέλεσμα του αθροίσματος των τιμών των χαρτιών. Όπως και με το στοίχημα, έχετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να κάνετε την κίνησή σας:

  • Χτύπα: Ζητάτε ένα χαρτί από τον Dealer
  • Πάσο: Τελειώνει η κίνησή σας

Αν ο χρόνος παρέλθει, το σύστημα θα εκτελέσει την κίνηση “Πάσο”. Όταν όλοι οι παίκτες έχουν τελειώσει την κίνησή τους, είναι η σειρά του Dealer για να παίξει. Αρχικά φανερώνει το 2ο χαρτί, και μετά αποφασίζει για την επόμενη κίνησή του: Χτύπα ή Πάσο. Όταν και ο Dealer τελειώσει, το σύστημα υπολογίζει ποιός νίκησε / έχασε σε αυτό τον γύρο.

Ποιός είναι ο Νικητής;

Κάθε παίκτης παίζει με αντίπαλο τον Dealer. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα όλοι οι παίκτες να κερδίσουν ή όλοι οι παίκτες να χάσουν. Το σύστημα αθροίζει τις τιμές των χαρτιών που έχουν οι παίκτες. Αυτός που έχει τη μεγαλύτερη τιμή είναι και ο νικητής, αλλά:

  • ο Άσσος μετράει για 1 ή για 11
  • Εάν ένας παίκτης έχει μόνο δύο χαρτιά και αυτά είναι άσσοι τότε αυτό λέγεται Blackjack, και αυτός ο παίκτης είναι νικητής
  • Όλες οι φιγούρες μετράνε για 10
  • Το άθροισμα των τιμών των χαρτιών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 21
  • Έαν ένας παίκτης έχει την ίδια τιμή με το Dealer, τότε έχουμε ισοπαλία
Blackjack: Υπολογισμός του νικητή
Blackjack: Υπολογισμός του νικητή

Στο παραπάνω παράδειγμα ο παίκτης έχασε γιατί το άθροισμα των τιμών των χαρτιών του είναι 19, ενώ του Dealer είναι 20. Η πράσινη (ή κόκκινη) φυσαλίσα στο κάτω μέρος ενός παίκτη δηλώνει πόσα νομίσματα κέρδισε (ή έχασε) σε αυτό τον γύρο.

Όταν τελειώσει ένα γύρος, τα χαρτιά ανακατεύονται για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος. Αν υπάρχουν κενές θέσεις στο τραπέζι, και παίκτες που περιμένουν να καθήσουν, θα καθήσουν με σειρά προτεραιότητας.